•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Currys garnélarák

Hozzávalók
  • 1 evőkanál / apróra vágott fokhagyma
  • (*) keményítő helyett lehet használni 1 evőkanál lisztet amit a porral együtt adunk hozzá. curry
  • (*) helyett lehet használni 1 evőkanál lisztet amit a curry porral együtt adunk hozzá. keményítő
  • 50 gr gomba
  • Só, bors
  • ½ evőkanál olaj
  • 2 evőkanál fehérbor
  • 1 evőkanál vagy paradicsompüré ketchup
  • 1 evőkanál ketchup vagy paradicsompüré
  • 2 kiskanál víz
  • 2 evőkanál (20-25 gr) vaj
  • 200 ml forró tej
  • 150 gr tisztított garnélarák
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Forró tüzön megpuhítjuk a garnélarákokat majd hozzáadjuk a fokhagymát, bort és ketchup-ot és rátesszük a fedelet
  2. A lángott lejebb vesszük és hagyjuk főni kb
  3. 2 percet
  4. Kivesszük a garnélarákokat (mártás nélkül), és a mártást a tejhez öntjük
  5. Ugyanabban a serpenyőben megolvasztjuk a vajat, megpuhítjuk a gombát és hozzáadjuk a curry és a leves port, majd a tejjel összekevert mártást is hozzáadjuk
  6. Hagyjuk forrni egy kicsit
  7. A keményítőt felolvasztjuk a vízben
  8. Visszatesszük a garnélarákokat a serpenyőbe, hagyjuk forrni egy kicsit, majd levesszük a tűzről
  9. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt majd ismét a tűzre tesszük és hagyjuk forrni egy kicsit, hogy a mártás megkössön
  10. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük majd levesszük a tűzről

#okostipp Főtt spenóttal is tálalhatjuk. Jó étvágyat! A receptet CristinaK javasolta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére