Currys karfiol

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus
Elkészítés
  1. A rózsáira szedett karfiolt 5 dl forrásban lévő, sóval, vagy MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel ízesített vízben 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott újhagymát és még pár pillanatig együtt főzzük.
  2. A keményre főzött tojásokat megpucoljuk és négyfelé vágjuk, a napraforgómagot szárazon, egy serpenyőben enyhén megpirítjuk.
  3. A karfiolt és a hagymát leszűrjük, de a levét felfogjuk.
  4. A vajat felforrósítjuk és a lisztet megpirítjuk rajta, meghintjük a curryvel, majd felöntjük a tejszínnel és a karfiol főzőlevének a felével.
  5. Sóval, borssal ízesítjük és összeforraljuk, végül ezzel a mártással leöntjük a karfiolos főtt tojást és a pirított napraforgómaggal díszítve tálaljuk.

#okostipp A vaj helyett margarinnal is készíthetjük, de ebben az esetben a kalória értéke változni fog.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére