•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Datolyával töltött aprósütemény

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a vajat, olajat, cukrot, jól összekavarjuk, hozzáadjuk a narancsfa virág vizét, majd tovább gyúrjuk
  2. Gyúrás közben adhatunk hozzá néha egy kis vizet
  3. Félretesszük a tésztát pihenni
  4. Pépesítjük a datolyát és a töltelékhez a hozzávalókat
  5. A tésztát 2 mm vastagságúra nyútjuk, azután téglalapokat vágunk belőle
  6. A téglalapokon elkenjük a pépes datolyát, majd hosszában a két szélét egymásra hajtjuk, azután az egyik szélébe 5-6 db 1 cm-es csíkot vágunk, feltekerjük és az alját (amelyik részén nem vágtunk csíkokat) átszúrjuk egy fogpiszkálóval, hogy ne bomoljon szét
  7. Így egy virág formát kapunk, aminek kicsit lehajtjuk a széleit, majd betesszük 175 fokos sütőbe és 25 percig sütjük
  8. Mikor a sütemény megsült, megkenjük mézzel és megszórjuk szezámmaggal
  9.   A datolyával töltött aprósütemény receptet Cristina ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére