•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Diétás metéltfelfújt

Hozzávalók
  • 30 dkg hússósűrített paradicsomvajmetélttojáslevesreszelt sajt
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A húst megmossuk, megtisztítjuk a hártyájától és hideg vízbe főni tesszük
  2. Amikor felfőtt, leszedjük a habját, majd addig főzzük amíg megpuhul
  3. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni és egy éles késsel apró darabokra vágjuk, majd sózzuk és összekeverjük a két kanál sűrített paradicsommal
  4. A metéltet forrásban lévő vízbe tesszük és fél óráig megfelelő lángon főzzük
  5. Ezután hideg vízzel leöblítjük és lecsorgatjuk
  6. Egy kanál vajjal kivajazott formába öntjük a metélt felét, rátesszük a húst, majd a többi metélttel befedjük
  7. Felverjük a tojásfehérjét, összekeverjük egy pohár levessel, megsózzuk és a felfújtra öntjük
  8. A maradék vajat a tetejére tesszük, majd meleg sütőben közepes lángon egy órát sütjük

#okostipp A felfújtat melegen tálaljuk, párolt zöldségekkel vagy salátával, tetejére pedig egy réteg reszelt sajtot szórunk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére