•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Diós darázsfészek

Hozzávalók
  • 500g liszt80g cukor1 teáskanál méz50g vaj1 1/2 teáskanál szárított élesztő2 tojás150 ml tej4 evőkanál olajsóvaníliaKaramell:100g cukor100g darabokba tört dió1 evőkanál vajTöltelék:100g őrölt dió80g cukor1 evőkanál fahéj30g kakaó
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Készíts tésztát 100g lisztből, élesztőből és 100 ml langyos tejben feloldott mézből
  2. Hagyd megnőni
  3. Add hozzá a tojást, cukrot, vajat, olajat, vaníliát, a megmaradt tejet és lassanként lisztet
  4. Gyúrj rugalmas tésztát belőle
  5. Hagyd nőni kb
  6. 1 órát, amíg duplára nő a térfogata
  7. Közben készítsd el a karamellt: A vajat karamellizáld alacsony lángon, majd ha megbarnult, add hozzá a vajat
  8. Keverd jól össze, és öntsd egy hőálló edénybe
  9. Szórj bele a darabokra tört diót
  10. Hagyd kihűlni
  11. A töltelékhez keverj össze minden hozzávalót egy edényben
  12. Cukrot adhatsz még hozzá, ha édesebbre szeretnéd
  13. A tésztából nyújts ki egy 0
  14. 5 cm vastag, téglalap alakú lapot (lisztes asztalon)
  15. Szórd a tetejére a diós-fahéjas keveréket, majd nyomd bele kicsit a tésztába
  16. Tekerd fel a tésztát, amilyen szorosra csak tudod, majd egy késsel vágj 2-3 cm vastag szeleteket
  17. Ezeket a szeleteket helyezd a hőálló edénybe, a karamellizált dióra
  18. Hagyd nőni 30 percig, majd tedd sütőbe, közepes lángon
  19. Miután kiszedted a sütőből, borítsd ki egy tányérra

#okostipp Kávéval vagy egy csésze meleg tejjel szolgáld fel. A receptet miha278 ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére