•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Diós fatörzs

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Nehezen elkészíthető
Elkészítés
  1. Egy tálba tesszük az olvadt margarint a porcukorral és összemixereljük
  2. Miután kész, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cirtomhéjat, egy csipetnyi sót, a lisztet, a sütőport és az ecetet
  3. Az alapanyagokat összekeverjük egy fakanállal, amíg egy elég nehezen dolgozható masszát kapunk
  4. Az olvadt margarin teszi nehezen dolgozhatóvá a tésztát, mert olajos és csúszós lesz
  5. Ez nem azt jelenti, hogy nem gyúrható, de nem hasonlít más sütemény masszájához
  6. Lisztből maximum 450 grammot tegyünk, mert ezzel a mennyiséggel még elég könnyen golyóvá formálható
  7. Sodrófával egy nem lisztezett papíron  kinyújtjuk, ugyanis a lisztezett papíron a tészta szétválik
  8. Nyújtás után négyszög formákra vágjuk
  9. Miután felvágtuk a kockácskákat, lekenjük picit felvert tojásfehérjével, midezekre cukorral összekevert kakaót szórunk, aztán egy villával vonalakat rajzolunk a kockákra
  10. Megszórjuk tört dióbéllel, amit sodrófával belenyomkosunk a masszába
  11. Sütőpapírral bélelt tepsibe fémhengereket (ami hőálló) ajánlatos tenni, majd ezekre tesszük a kockákat, hogy olyan fomára süljenek, mint a fatörzs
  12. Én aluminium tekercsre tettem őket
  13. 175 fokos sütőbe tesszük 30-35 percre
  14. 25 perc után ellenőrizzük
  15. Miután levesszük a fémhengerekről, a fatörzseket porcukorral szórjuk be
  16.   A Fatörzs diós sütemény receptet Pocahontas ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére