•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Diós kürtőskalács

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt
  2. A lisztet elkeverjük sóval, fészket készítünk bele, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, cukros tejet, tojást, olvasztott vajon, és ebből félkemény tésztát dagasztunk
  3. Hólyagos, sima felületűnek kell lennie
  4. A jól kidolgozott tészta elválik a kéztől és az edénytől
  5. Konyharuhával letakarva kelesztjük
  6. Ha dupla térfogatúra kelt, lisztezett deszkára tesszük, sodrófával 1 cm vasatgra nyújtjuk és hosszirányú, 3 cm széles csíkokra vágjuk
  7. A sütőfát leolajozzuk, a tésztacsíkot rásodorjuk úgy, hogy kb
  8. egyharmad részben fedjék egymást
  9. Lekenjük olvasztott vajjal, durvára vágott dióban meghempergetjük, cukorba forgatjuk és hamvadó szénparázs felett, állandó forgatás és vajjal locsolás mellett szép pirosra sütjük
  10. Mivel a sütőfa enyhén kúpos, könnyedén le tudjuk venni a kürtőskalácsot

#okostipp Fahéjas cukorral megszórva, forrón tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére