•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Diós táska

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Az összes hozzávalót egy tálba teszük, kivéve a diót
  2.   Fakanállal összekavarjuk, azután kézzel gyúrjuk
  3. Szükség szerint, adunk hozzá még tejet vagy lisztet
  4. Addig gyúrjuk, míg a tészta összeáll, majd 8 egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk őket
  5. A lapok mindkét oldalára három-három csíkot vágunk
  6. A közepébe diót teszünk és bebugyoláljuk, mint egy babát
  7. Egy tepsit kitapétázunk sütőpapírral, beletesszük a sütiket, amit 170-175 fokos sütőben sütünk 20-25 percig
  8. Eközben elkészítjük a szirupot 1 csésze cukorból, 1 csésze vízből és egy fél citrom levéből
  9. Ezeket egy edénybe öntjük és feltesszük a tűzre, s mikor a víz elkezd főni, levesszük
  10. Mikor megsült a táska, kivesszük és megöntözzük a kihűlt sziruppal
  11.   A diós táska receptet Pocahontas ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére