•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Diós torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Sütőpapírból kivágunk egy 26 cm átmérőjű korongot, és kibéleljük vele egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő: 3
  3. fokozat)
  4. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadunk 8 dkg porcukrot
  5. A tojássárgákat habosra keverjük 4 dkg porcukorral, apránként és felváltva hozzáadjuk a lisztet és a habot, majd több részletben a diót, végül a rumot
  6. Belesimítjuk a tortaformába, és 30-35 percig sütjük (Tűpróba!)
  7. Rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni
  8. A krémhez simára keverjük a lisztet a tejjel, szelíd tűzön besűrítjük, kihűtjük
  9. A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a főzött krémet, a diót, a vaníliás cukrot és a rumot, habosra kikeverjük
  10. A diós tortalapot 3-5 lapra vágjuk, majd úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson, megkenjük a rumos diókrémmel
  11. Kijelöljük a szeletek helyét, és diógerezdekkel díszítjük
  12. Tálalásig hidegen tartjuk
  13. 1 szelet: 1714 kJ/410 kcal
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére