Diós-zöldséges májpástétom

  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető

Bár a máj megosztó étel, aki szereti, annak biztosan ízleni fog ez a könnyű, habos májpástétom, ami egyszerű vacsoraként vagy ünnepi előételként is tálalhatunk. A zöldséges fűszerezés miatt só sem szükséges hozzá – viszont friss, foszlós fehér kenyér vagy épp egy rozsos, karakteres magos zsemle mindenképpen jár mellé!

A receptet köszönjük Piszkének!

Elkészítés
  1. Az olajat és a 2 dkg vajat egy nagyobb serpenyőben összeforrósítjuk, rádobjuk a májat és a diót, hirtelen átsütjük. Hozzáadjuk az Ízvarázst, és lefedve további öt percig pároljuk.

  2. A langyosra hűlt májat, a diót és a szaftot egy mély edénybe rakjuk, hozzáadjuk a maradék vajat és a tejszínt, majd  botmixerrel pürésítjük. (Használhatunk turmixot vagy késes aprítót is.)

  3. Azonnal tálaljuk.

#okostipp

Ha nem azonnal tálaljuk, szorosan fedjük be a pástétom felszínét folpackkal, hogy ne színeződjön el. Ha friss májból készítjük, kiválóan fagyasztható, ünnepi előételnek is jó választás.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére