•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Dobban sült csirkemell

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A csirkemell húsát csontjáról lefejtjük
  2. 4 szép szeletet (filét) kapunk, amit kitekergetünk
  3. Sózzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval és kevés csomborral ízesítjük mindkét oldalát
  4. Tányérba rakjuk, lefóliázzuk és másnapig hűtőben tartjuk
  5. Szikkadt zsemlét beáztatunk, majd jól kinyomkodjuk, egész tojásokat ütünk hozzá, finomra vágott zöldpetrezselymet, sót, törött borsot kevés zsíron aranysárgára dinsztelt vöröshagymát keverünk össze
  6. Jól megdolgozzuk
  7. Megfelelő nagyságú lábast (dobot) kizsírozunk és az aljára tesszük  a zsemle felét
  8. A csirkemellet virágszirom formában rendezzük el a tölteléken, majd a zsemle másik felével betakarjuk
  9. Kevés olvasztott zsiradékkal meglocsoljuk (ne legyen száraz) és fedő alatt előmelegített sütőben megsütjük
  10. Mielőtt kivesszük a sütőből, a fedőt távolítsuk el és így hagyjuk kicsit pirulni a tetejét
  11. Tálalás előtt késsel négy részre vágjuk (virágszirom) és tányérra helyezzük

#okostipp Burgonyapürét szolgálunk fel hozzá valamint vegyes kompótot. Kívánok hozzá nagyon jó étvágyat!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére