•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Édes bukta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Az élesztőt olvaszd fel langyos tejben, keverd bele a fél adag lisztet és gyúrj kovászt belőle
  2. Amikor duplájára kelt, keverd bele a sót, a tojással kikevert cukrot és a maradék lisztet, majd alaposan dolgozd össze
  3. Keverd bele az olvasztott vajat vagy margarint és addig dagaszd, amíg a massza nem ragad az edény oldalához
  4. Hintsd meg liszttel, terítsd le és meleg helyen hagyd kelni
  5. Amikor a tészta duplájára nőtt szedd ki gyúródeszkára és készíts apró buktákat belőle
  6. Tedd őket kivajazott tepsibe és hagyd pihenni
  7. Majd kend meg a következő öntettel: keverd össze a tejfölt, a lisztet, az olvasztott vajat és a cukrot
  8. A bukta 15-20 percig kell süljön
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére