•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Édes kiflicskék böjtre

Hozzávalók
  • 1 evőkanál (az élesztő hígításához) cukor
  • 1 csésze víz
  • 2 csésze olaj
  • 1 kocka (vagy 1 boríték, ha száraz) élesztő
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Keverj össze egy maréknyi lisztet az élesztővel és cukorral, öntsd az olajat a lisztes keverékre, majd öntsd rá a vizet is
  2. Keverd össze és adagolj hozzá lassan lisztet, amíg megfelelő állagú lesz, majd hagyd kelni
  3. Takard le egy tiszta kender kendővel és tedd melegre két párna közé 30 percre, hadd dagadjon
  4. Ezután, nyújts egy lapot az asztalon, vágj négyzeteket és tegyél mindegyik közepébe egy kis szilvás marmaládét
  5. Formázz kifliket
  6. Helyezd őket egy tepsibe és süsd meg
  7. Amikor kivetted a sütőből, még melegen forgasd meg porcukorban
  8.   A receptet Misha ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére