•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Egészséges házi kenyér napraforgómaggal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 80 fokra
  2. Két 25x10 centis cipó/kenyérsütő formához lesz elég az alapanyagunk, ezért ezeket zsírozzuk ki vagy helyezzünk bele sütő papírt
  3. Egy nagy tálban a mézhez adjuk hozzá a forró vizet
  4. Ha elolvadt, akkor a hideg vizet is, majd tegyük bele a száraz élesztőt
  5. 10 perc után habverővel verjük össze az egészet
  6. Jöhet bele a kétféle liszt, a napraforgómag és a só
  7. Keverjük össze egyenletesen egy nagy kanállal, míg nedves, nagyon laza, egynemű tésztát nem kapunk
  8. Tegyük bele a tartókba a masszát úgy, hogy egyenletesen és lelapulva legyen a kenyérsütő formában, majd tetejüket 3-4 helyen vagdossuk be- anélkül, hogy mélyen belevágnánk
  9. Szórjuk meg a tetejét tökmaggal és tegyük a sütőbe
  10. 20 percig süssük 80 fokon, majd még 30-40 percig 210 fokos hőmérsékleten
  11. Akkor lesz kész a kenyerünk, ha tapintásra kopogós a külseje, a belseje üregesnek hallatszik
  12. A kenyeret hagyjuk kihűlni, és csak után aszedjük ki a tartókból
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére