•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Égetett cukor krém amaretto likőrrel (amaretto creme brulée)

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A 180 fokos előmelegített sütőben helyezd középre a rácsot
  2. Készíts elő 6 hőálló formát, melyek, ha lehet, legyenek alacsonyak és mintegy 125 ml kapacitásúak
  3. Ha nem találsz ilyet, nem nagy baj, a lényeg, hogy alacsonyak, nyújtottak legyenek
  4. A formákat tedd egy enyhén mély tepsibe
  5. A folyékony tejszínt tedd fel melegedni, de nem kell forrjon, csak melegedjen fel
  6. Közben keverd el a tojássárgáját a cukorral, amíg egy világossárga, kissé vastag krémet kapsz
  7. Add hozzá a mandula likőrt, vaníliát és a sót és keverd samara
  8. Lassan és kicsi mennyiségekben öntsd hozzá a meleg tejszínt a kapott krémhez
  9. Közben gyorsan kell keverni, nehogy a tejszín felmelegítse a tojássárgáját
  10. Az így kapott keveréket beleöntjük az előkészített formákba
  11. A tepsibe, a formák magasságának feléig, forró vízet kell öntened
  12. 15-20 percre tedd a tepsit a sütőbe, vagy amíg az édesség arany színű lesz
  13. Onnan tudhatod, hogy készen van, hogy ha megrázod a tepsit vagy a formákat, akkor csak az édesség közepe fog bennük mozogni
  14. Egy másik ellenőrzési lehetőség, ha megszúrod egy vékony hegyű késsel, és ha tiszta marad a kés, akkor készen van
  15. Miután elkészült, a formákat vedd ki a forró vízből és szobahőmérsékleten hűtsd le őket
  16. Ezekután lehet tálalni , vagy fóliával betakarva a hűtőbe teheted
  17. Négy napon át hagyhatod a hűtőben

#okostipp A forma felületét fedd be egy vékony réteg cukorral és tedd be a sütőbe pár percig, míg elolvad a cukor. Megszórhatod pár darab pirított mandulával, mentalevéllel, hogy egy még vonzóbb külalakot adj neki.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére