•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Egyiptomi rántotthús csirkéből

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A húst csíkokra vágjuk, megmossuk és megtörölgetjük
  2. A hagymát leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a citromlét, a sót és a borsot
  3. A húscsíkokat hozzáadjuk a hagymás keverékhez, és legalább 30 percet állni hagyjuk, de lehet akár egy órát is
  4. Minél többet áll, annál ízletesebb lesz
  5. Jól összekeverjük, hogy minden szeletet befedjen a hagymapüré
  6. Míg a hús áll, egy tányérban jól felverünk 2 tojást, én hozzáadunk még 2 kanál tejet is a tojáshoz, majd 2 külön tányérba tesszük a lisztet és a zsemlemorzsát
  7. A fahéjat a zsemlemorzsához adjuk, és jól elkeverjük
  8. A csirkehúst először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk
  9. Forró olajban pirítjuk meg, majd konyhai törlőpapírra helyezzük, hogy a felesleges olajmennyiség felszívódjon

#okostipp Sült burgonyával, rizzsel, vagy szabadon választott körettel tálalhatjuk.   A receptet sarah_nc ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére