•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Egyszerű és egészséges sütőtök krémleves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tök héját lepucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd 2-3 cm-es kockákra szeljük.

  2. A felszeletelt hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megfuttatjuk csipet sóval (segít kiengedni a hagyma levét és ízét).

  3. Amikor a hagyma üveges, rátesszük a felkarikázott sárga- és fehérrépát, majd a felkockázott tököt és felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje.

  4. Dobjuk bele a leveskockát és törjünk rá csipet borsot.

  5. Főzzük addig, amíg a tök megpuhul.

  6. Botmixerrel turmixoljuk krémesre (nem kell átmerni, lehet a lábosban).  

  7. Tálaláskor öntsünk rá egy kevés tökmag olajat és szórjuk meg pirított, sótlan tökmaggal.

#okostipp

Praktikák:

- ha sűrűnek tűnik a leves, főzzük össze még (tisztított) vízzel

- ha nem szeretnénk csak krémlevest, turmixolás előtt vegyünk ki néhány kocka tököt, majd turmixolás után tegyük vissza

- önmagában is finom, lehet leveszöldség nélkül is főzni

- mivel sütni is szoktam belőle, általában 2 db kicsi, eltérő színű tökből készítem (mindkettőnek fele-fele levesbe és sütni).

A sütőtök krémleves receptjét Receptműves ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére