•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Egyszerű, gyors, kelt kakaós kalács

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. 1 dl langyos tejben (kb) 1 ek. kristálycukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt.

  2. Egy tálba beletesszük a lisztet, a tojások sárgáját, a kristálycukrot, az olajat, a tejet és a felfuttatott élesztőt, majd lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, még lisztet adhatunk hozzá.

  3. Félretéve a duplájára kelesztjük. Utána kb. 4 részre osztjuk, a tésztát kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, hogy a kakaópor ráragadjon, majd rászórjuk kakaóport és feltekerjük, végül tojással lekenjük.

  4. Egy tepsit kizsírozunk, lisztezünk, beletesszük a feltekert kalácsokat, megkenjük felvert tojással és még egy kicsit pihentetjük.

  5. Utána előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon szép pirosra sütjük.

  6. Ha kisült, langyos, cukros vízzel megkenjük, ettől lesz szép fényes és puha.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére