Egyszerű padlizsános-fetás csirkemell tekercsek

Hozzávalók
  • 2 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A receptet a Boldog Kukta blog szerzője készítette. 

A család imádni fogja ezt az egyszerű ételt. Kevés hozzávalóból igazán látványos fogás fog születni, mindezt pedig krémes kapros-fokhagymás öntettel locsoljuk meg tálaláskor. A tekercsek mellé egy egyszerű saláta vagy pirított zöldség egy könnyű és ízletes ebédet garantál.
Vásárláskor figyeljünk a megfelelő alapanyagok kiválasztására. Padlizsánból csak a feszes, fényes héjú, élénkzöld szárvégű darabokat rakjuk a kosárba. A csirkemell vásárlásakor pedig figyeljük a színt, az állagot és a hús minőségét.  Rózsaszínes, zsírmentes, rugalmas, friss, nincs szaga a jó csirkemellnek. Próbáljunk szabad tartásból származó húst vásárolni.  

Elkészítés
  1. Az egész csirkemellekből 10 db vékony szeletet és a padlizsánból szintén ugyanennyi 1/2 cm vastag szeletet vágunk. Kevés olívaolajon 1-2 perc alatt megsütjük a padlizsánszeleteket, így könnyebb lesz feltekerni. 

  2. A csirkemellek belsejét megszórjuk a Maggi 2in1 Gyros Csirkefalatok Tzatzikivel alap húshoz való fűszerkeverékével , ráhelyezünk egy szelet padlizsánt és egy darab feta sajtot, majd feltekerjük. A kész tekercseket megforgatjuk ismét a fűszerkeverékben és egy tűzálló tálba helyezzük. 

  3. Lefedve 180 °C-os sütőben körülbelül 35-40 perc alatt megsütjük. 

  4. Tálaláskor a görög joghurttal elkeverjük a tzatziki fűszerkeveréket és ezzel meglocsoljuk a tekercseket. 

#okostipp

Kísérletezzünk bátran! Használjunk csirke helyett halat, a padlizsán helyett pedig cukkinit! Ezzel a változattal is mennyeien finom ételeket kapunk! 

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére