•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Egyszerű rizspuding

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Kiválogatjuk és többször átmossuk a rizset, és zománcozott edényben főni tesszük annyi meleg vízzel, amennyi ellepi
  2. Amikor felforr, leöntjük róla a vizet és felöntjük tejjel
  3. Kis lángon háromnegyed óráig főzzük, csipetnyi sóval és egy evőkanál cukorral
  4. Amikor fortyogni kezd, hozzáadjuk a többi cukrot és levesszük az edényt a tűzről
  5. Az edényt hideg vizes lábasba téve lehűtjük a rizset, majd a tojások sárgáját egyenként belekeverjük
  6. Belereszeljük egy fél citrom héját és vaníliás cukorral ízesítjük
  7. Végül hozzákeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét
  8. A kerek pudingformát kivajazzuk, és megszórjuk prézlivel az egész belső felületét, majd beleöntjük a rizses keveréket
  9. Előmelegített sütőben, közepes lángon háromnegyed óráig sütjük
  10. A formában hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral
  11. Vastag szeletekre vágva, gyümölcssziruppal, vagy befőttel tálaljuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére