•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Elszászi almatorta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót és a vaniliás cukrot
  2. Ezt követően beletesszük a túrót, a tejet, az olajat
  3. Jól összedolgozzuk és fóliába téve 30 percig hűtőbe tesszük
  4. Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk
  5. Hosszába bemetszéseket végzünk és citromlével meglocsoljuk
  6. A tésztánkat kivesszük a hűtőből
  7. Késfoknyi vékonyra kinyújtjuk és kb
  8. egy 28 cm-es tortaformát kibélelünk vele
  9. A kiálló széleket levágjuk
  10. A citromlével lelocsolt almákkal kirakjuk a kibélelt tortaformát
  11. 200 fokon előmelegített sütőbe 10 percre betesszük
  12. Közben a cukrot, a tojást és a tejszínt összekeverjük
  13. Ráöntjük az almaszeletekre és készre sütjük
  14. Tűpróbával ellenőrizhetjük

#okostipp Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére