•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Emeletes pókember torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. 8 tojásból, 20 dkg cukorból, 5 dkg kakaóból, 20 dkg lisztből és 1 kávéskanál sütőporból barna piskótát készítünk, mégpedig úgy, hogy a tojások sárgáját a cukorral és a kakaóval habosra verjük, beleforgatjuk a lisztet, a sütőport és végül a keményre vert tojásfehérjét
  2. A piskótamasszát vajazott és kilisztezett tepsiben megsütjük, és ha kész van, 3 lapra vágjuk
  3. Szükségünk lesz 2 piskótatekercsre is, amelyet különböző krémekkel fogunk majd megtölteni
  4. Ehhez szükségünk lesz 6 tojásra, 15 dkg cukorra, 15 dkg lisztre és 1 kávéskanál sütőporra, amelyből a barna piskótához hasonlóan, már kakaó nélkül piskótát készítünk
  5. Az egyik piskótatekercshez 1 csomag vaníliás pudingból, 3 evőkanál cukorból, és 3 dl tejből a szokásos módon pudingot készítünk, majd ha kezd kihűlni, akkor beleforgatunk a krémbe 5 dkg margarint
  6. A krémmel megtöltjük az elfelezett piskótalap egyik felét, majd feltekerjük és szeletekre vágjuk
  7. A másik piskótatekercshez ugyanilyen krémet készítünk, csak ehhez piros ételszínezéket is keverünk, hogy egy kicsit feldobjuk a süteményt
  8. Még egy harmadik – sportszelet ízű krémet is kell készítenünk, mégpedig 25 dkg cukorból, 2 csomag vaníliás pudingból, 6 dl
  9. tejből, 3 evőkanál kakaóból, 20 dkg margarinból, és ízlés szerinti mennyiségű rumaromából
  10. A sportszelet ízű krémet úgy kell elkészíteni, mint az előző, vaníliás krémet
  11. A pókember torta összeállításához szükségünk lesz fél liter felvert Hulala tejszínre is
  12. Először a barna piskótalapot kenjük meg sportszelet krémmel, majd helyezzük el rajta a vaníliás piskótatekercs szeleteket
  13. Erre kenjük rá a tejszínhab felét, majd fedjük be barna piskótalappal
  14. Újra a sportszelet ízű krém következik, majd a piros krémmel töltött piskótatekercsek, végül a tejszínhab másik fele – és ezt az egészet lefedjük az utolsó barnapiskóta lappal
  15. Ezután 2 órára tegyük hűtőbe a félkész sütit, majd megkenjük a maradék tejszínnel vékonyan és helyezzük rá a pirosra színezett, kinyújtott marcipánt
  16. Ismét tegyük hűtőbe a sütit, amíg a pókokat és a hálót elkészítjük
  17. Egy kevés marcipánt feketére színezünk, majd vékonyra sodorjuk, ez lesz a háló, de a kis pókokat is ebből gyártottam
  18. Ha a szemmel, a hálóval és a pókokkal megvagyunk, tojásfehérjéből és porcukorból elkészítjük a szemeket
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére