•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Eper dzsem

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Az epreket megmossuk, a szárait eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk és egy tálba tesszük, majd ráöntjük a cukrot
  2. A tálat egy éjszakára a hűtőszekrényben tartjuk
  3. Másnap az epreket főni tesszük a levével együtt amit eresztett
  4. Lassú fokon főzzük és néha néha leszedjük a habot ami összegyűlt
  5. Szükségünk van 3 üvegre, amit mosószerrel jól megmosunk és jól leöblítjük majd forró vízben megáztatjuk, hogy sterilizáljuk
  6. Ugyanígy járunk el a fedelekkel is
  7. Miután kivettük a vízből, fejjel lefelé tesszük őket egy tiszta törölközőre azért, hogy jól lecsorogjanak
  8. Miután az eperdzsem megfőtt és a felére csökkent, hozzáadjuk a citromlevet és megállítjuk a tüzet
  9. Egy kis dzsemet kiveszünk egy tányérra és ha összeáll akkor azt jelenti, hogy kész van
  10. A forró dzsemet az üvegekbe tesszük amit egy inox tálcára helyezünk azért, hogy ne törjenek össze
  11. Azonnal rátesszük a fedeleket, majd egy vastagabb törölközőbe tekerjük, amíg kihűl
  12. Így az üvegekben vákum keletkezik és amikor kinyitjuk, kiadja azt a kattanós hangot
  13. Ha így van elkészítve, a dzsemet akár 2 évig is tárolhatjuk
  14. Egy kis tanács: Ha váratlanul látogatóba kell menj és nincs mit vigyél
  15. vágj egy kis anyagdarabot, helyezd az üveg fedelére és kösd át egy masnival
  16. Tökéletes ajándék lesz! Az eperdzsem receptet Pica javasolta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére