•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Eperrel töltött torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Az epertortához felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a tojássárgáját
  2. Óvatosan összekavarjuk, azután hozzáadjuk a lisztet
  3. Addig kavarjuk míg homogén lesz, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a keveréket
  4. Megsütjük, majd félretesszük hűlni
  5. Elkészítjük a másik tortalapot 5 tojásból, ugyanúgy mint az elsőt, azzal a különbséggel, hogy öntünk hozzá zöld ételszínezéket
  6. Megsütjük és hagyjuk kihűlni
  7. Az első torta lap közepéből kivágunk egy 12 cm átmérőjű kört és kivesszük
  8. A maradék tortalap belsejéből kivágunk még egy 5 cm vastagságú sávot, így marad a külső sáv
  9. Csak a külső részre és a belső körre lesz szükségünk
  10. A zöld tortalapot két lapra vágjuk
  11. Krém: a tejszínt felverjük cukorral, s mikor elég kemény, hozzáadjuk a joghurtot és a zselatint
  12. Jól összekavarjuk
  13. Az alsó zöld lapot megkenjük egy réteg krémmel, majd ráhelyezzük a külső tészta karikát és a közepébe a kivágott 12 cm átmérőjü kört
  14. Az epret megmossuk, feldaraboljuk, majd a kör és a karika között elhelyezzük
  15. Az eperre kenünk egy újabb réteg krémet, amelyre még egy réteg epret teszünk
  16. Végül teszünk rá még egy réteg krémet és rátesszük a másik zöld tortalapot
  17. A tortát betesszük éjszakára hűtőbe
  18. Másnap megkenjük vajjal és bevonjuk tortabevonóval
  19. A zöld tortabevonóbol formákat készítünk és ízlés szerint feldíszitjük vele a tortát
  20.   Az eperrel töltött torta receptet Mudjahista ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére