•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Epres csokitorta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A csokitortához a tojást felverjük cukorral, olajjal, tejjel és lekvárral
  2. Jól összekavarjuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, lisztet és kakaót
  3. Az összetételt egy kivajazott és lisztezett kerek formába öntjük
  4. 175 fokos sütőbe tesszük 35 percre
  5. Mikor a lap kész, hagyjuk hülni, majd három egyenlő részre vágjuk
  6. Egy tálba 400 ml tejszínt felverünk vaníliacukorral
  7. Kb 10 percig verjük, amíg a hab megkeményszik
  8. Egy másik tálba 150 ml tejszínt felverünk külön
  9. A csokit gőzfürdőben megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a 150 ml tejszínhabot
  10. Egy kanállal összekavarjuk
  11. Az egyik lapot megkenjük egy réteg csokival, amit összekavartunk tejszínhabbal
  12. Erre rátesszük a második lapot és a 400 g tejszínhab felét rákenjük
  13. A tejszínhabra rátesszük a megmosott epret, majd rátesszük a harmadik lapot
  14. A dekorációhoz megtartunk néhány epret
  15. A tortát bevonjuk olvasztott csokival és eperrel díszitjük
  16. Éjszakára betesszük hűtőbe
  17. Az epres csokitorta receptet Pocahontas ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére