•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Epres muffin

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Elkészítés Az elmorzsolt élesztőt a cukorral és a meleg vízzel egy 7,5 dl-es befőttes üvegben rázzuk össze alaposan, majd futtassuk fel habosra
  2. A tészta többi hozzávalóját keverjük össze egy nagy kelesztőtálban, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, és fakanállal vagy robotgéppel dolgozzuk össze a tésztát
  3. A meleg vizet apránként adagoljuk, a cél az, hogy a galuskatésztánál némileg keményebb állagú tésztát kapjunk
  4. A kisebb darabokra vágott epret a végén keverjük hozzá, hogy ne törjön szét
  5. Lefedve, meleg helyen hagyjuk 1 órát kelni, majd kanállal adagoljuk a tésztát a muffin sütőformába, kb
  6. 24 darabra elég a tészta
  7. (A teflon vagy szilikon muffinformát nem kell olajjal kikenni
  8. ) A mélyedéseket ne töltsük teljesen tele, mert sülés közben még emelkedni fog a tészta
  9. 180 oC-on, 30-40 perc alatt süssük meg
  10. Eper Antioxidáns-tartalmának köszönhetően védi a sejtek szerkezetét, megelőzi azok oxidációját
  11. Erősíti az immunrendszert, serkenti a vérkeringést, fokozza a méregtelenítő folyamatokat
  12. Fenoltartalma révén különösen a szív és az érrendszer működését segíti
  13. Magas rost- és víztartalma miatt csökkenti az étvágyat, a máj zsírlerakódásait
  14. C-vitaminban az egyik leggazdagabb gyümölcs
  15. Hatóanyagai erősítik a bőr kötőszöveteit, és kisimítják a ráncokat
  16. Forrás: A tavasz ízei – Vegán szakácskönyv
  17. Gyógyító növényi ételek c
  18. szakácskönyv (www
  19. nyitottszemmel
  20. hu)  
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére