•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Epres-pisztáciás süti

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Előmelegítjük a sütőt
  2. Megpucoljuk a pisztáciát és ledaráljuk
  3. Az őrölt pisztáciát összekavarjuk a cukor adag felével
  4. A vajat és a maradék cukrot jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, végül hozzákavarjuk a pisztáciás keveréket
  5. 45 percre betesszük a sütőbe, s mikor megsült, hagyjuk kihűlni
  6. Krém:kicsi tüzön a tojássárgáját kikavarjuk cukorral és liszttel, hozzáadjuk a felfőzött tejet és folyamatosan kavargatjuk
  7. Azután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a narancs aromát, megkavarjuk és hagyjuk kihűlni
  8. Külön tálban felverjük a tejszínt, majd hozzákavarjuk a krémhez
  9. A lapból karikákat vágunk egy csésze segítségével
  10. Mindegyik karikára teszünk egy adag krémet, a tetejét pedig eperrel díszitjük
  11. A süteményt tálalás előtt megszórjuk porcukorral
  12.   A epres-pisztáciás süti receptet Sava Laura ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére