•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Epres túrópiskóta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tésztához a pudingport és a fele cukorral és a sütőporral kikeverjük, hozzátesszük a tojássárgáját
  2. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként a maradék cukrot is hozzáadjuk
  3. A túrót áttörjük, a pudingporos masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk óvatosan
  4. Sütőpapírral bélelt, 24 centi átmérőjű kerek tepsibe töltjük és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) 20 percig, azután kisebb lángon (160 °C; légkeveréses sütőben 145 °C) kb
  5. 40 percig sütjük
  6. Készíthetjük úgy is, hogy a masszát elfelezzük és külön sütünk két lapot belőle, ilyenkor 30 perc alatt kész
  7. A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, azután sűrűre főzzük és hülni hagyjuk
  8. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihűlt tejes krémmel összedolgozzuk
  9. A tortalapot lapjában kettévágjuk (ha eleve két lapban sütöttük, akkor persze nem kell)
  10. Az alsóra rásimítjuk a finom krém egyharmadát
  11. Erre fölszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krémet simítunk
  12. A másik tortalapot is ráillesztjük
  13. A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be
  14. Ide tapasztjuk a mandulát
  15. A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, meglocsoljuk egy kevés eperszörppel, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is
  16. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére