Erdélyi rakott káposzta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Két kanál zsiradékban pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózd, borsozd, hintsd meg egy kávéskanálnyi pirospaprikával, és visszafogott tűzön állandóan keverve pirítsd 10-12 percig
  2. A szalonnát vágd kis kockákra, serpenyőben hevítsd fel, add hozzá a felkarikázott kolbászt, s pirítsd együtt egy-két percig
  3. A rizst párold félig puhára, s csorgasd le
  4. Egy zsiradékkal kikent tűzálló tál aljába teríts el a párolt káposzta harmadát, tedd rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta következő harmada meglocsolva a tejföl felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta
  5. A tetejét locsold meg a maradék tejföllel, hintsd meg olvasztott zsírral, s középmeleg sütőben párold készre
  6. (Ez kb
  7. egy órát kíván
  8. )
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére