•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Eszterházy rostélyos kaprival

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A rostélyos-szeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk; lisztbe mártjuk és a zsírban elősütjük, majd a húst félretesszük
  2. A visszamaradt zsiradékban - a maradék liszttel megszórva - megpirítjuk a felkarikázott hagymát és a zöldség felaprított egyharmadát
  3. Felöntjük a borral (és egy kevés vízzel), hozzáadjuk a babérlevelet, borsozzuk, sózzuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd a húsra öntjük, s együtt fedő alatt puhára pároljuk
  4. Közben a maradék (metéltre vágott) zöldséget megszórjuk vágott petrezselyemmel és a vajon megpároljuk
  5. Ha a marhahús megpuhult, a szeleteket kiszedjük, s a visszamaradt mártást elkeverjük a tejföllel, majd cukorral, citromlével, mustárral és kapribogyóval ízesítve annyira összeforraljuk, hogy kissé besűrűsödjön
  6. E mártást rászűrjük a húsra, hozzáadjuk a metélt zöldséget, összeforraljuk, s párolt rizzsel kínáljuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére