•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Étcsokoládéba mártott aszalt szilva

Hozzávalók
  • 5 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Az aszalt szilvát kimagozzuk, ha szükséges, majd felolvasztjuk az étcsokoládét vízgőz felett.
  2. Kevergetjük, amíg kissé hűl, ekkor hozzáadunk 1 g porított kakaóvajat és tovább kevergetjük amíg eléri a kb.: 30°C-t. Ekkor hozzáadjuk a többi porított kakaóvajat is.
  3. Az első fele a dolognak azért kell, hogy roppanós, fényes burkot kapjunk, a másik fele, tehát a még több kakaóvaj pedig azért, hogy vékony legyen a csokoládéburok.
  4. Az aszalt szilvákat egy villa segítségével megmártjuk a csokoládéban, lefújjuk róla a felesleges csokit, majd egy sütőpapírral bélelt tálcára rakosgatjuk.
  5. Ha mind kész, hűtőbe rakjuk amíg megdermed rajta a csoki.

#okostipp Érdekes lehet, ha az egyik felét pluszban fehér csokiba is mártjuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére