•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Expressz csemege retek

Hozzávalók
  • 3 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

Nem csemege uborka, hanem csemege retek! Ráadásul egy óra alatt kész a tavasz egyik első, friss ropogós zöldségéből a finom savanyúság. Tehetjük szendvicsekbe, adhatjuk húsok mellé, mindenhogy sikert fog aratni.

A receptet köszönjük Piszkének.

Elkészítés
  1. A retkek végét és szárát vágjuk le, jó alaposan mossuk meg a fejeket és vágjuk vékony szeletekre, ahogyan a lilahagymát is.

  2. Forraljunk egy bögrényi vizet és egy szűrőben forrázzuk le vele a zöldségeket, rétegezzük kisebb, zárható befőttesüvegbe.

  3. A Maggi Ízvarázs ételízesítőt keverjük el oldódásig a fehérborecetben, és öntsük a retekre, úgy hogy teljesen ellepje.

  4. Minimum egy órára tegyük hűtőbe. Egy hétig ott el is tartható, és a ropogós állaga is megmarad.

#okostipp

A retek és a lilahagyma szép halványpirosra festi majd az ecetet, ez természetes. Tavasszal készíthetjük zöldhagymával lilahagyma helyett, de zsenge zöld spárgából is kitűnő savanyúság.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére