Fagylaltos őszibarack

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A jól lehűtött őszibarackokat alaposan megmossuk, héjukról a bolyhokat finoman ledörzsöljük, majd keresztben félbevágjuk, és a magot kiszedjük belőlük
  2. Ily módon 8 fél barackot kapunk
  3. A barackok aljáról levágunk egy hajszálvékony lapot, hogy a tálon ne billegjenek
  4. Nagy, lapos üvegtálon elhelyezzük a fél barackokat, és a további felhasználásig a hűtőszekrényben tartjuk
  5. Közben a citromlevet összeöntjük a likőrrel, majd a cukorral édesítjük
  6. Minden barack magházát teletöltjük az ízes lével, és 15 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe
  7. Amíg hűl, a csokoládét egy nagyon éles késsel forgácsokká aprítjuk
  8. Ezután egy-egy nagy fagylaltgömböt helyezünk el a barackokon, és a tetejükre rászórjuk a csokoládéforgácsot
  9. A tetejére lehet tejszínhabot is tenni
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére