•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Farsangi fánk

Hozzávalók
  • 30 dkg liszt 4 db tojás 5 dkg vaj 2 dkg élesztő 1.5 dl tej 3 dkg porcukor 1 mokkás kanál rum 1 liter olaj citromhéj 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg baracklekvár 1 kevés
  • 30 dkg liszt 4 db tojás 5 dkg vaj 2 dkg 1.5 dl tej 3 dkg porcukor 1 mokkás kanál rum 1 liter olaj citromhéj 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg baracklekvár 1 kevés só élesztő
  • 30 dkg liszt 4 db tojás 5 dkg vaj 2 dkg élesztő 1.5 dl tej 3 dkg porcukor 1 mokkás kanál 1 liter olaj citromhéj 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg baracklekvár 1 kevés só rum
  • 30 dkg liszt 4 db tojás 5 dkg vaj 2 dkg élesztő 1.5 dl tej 3 dkg porcukor 1 mokkás kanál rum 1 liter olaj 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg baracklekvár 1 kevés só citromhéj
  • 30 dkg liszt 4 db tojás 5 dkg vaj 2 dkg élesztő 1.5 dl tej 3 dkg porcukor 1 mokkás kanál rum 1 liter citromhéj 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg baracklekvár 1 kevés só olaj
  • 30 dkg 4 db tojás 5 dkg vaj 2 dkg élesztő 1.5 dl tej 3 dkg porcukor 1 mokkás kanál rum 1 liter olaj citromhéj 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg baracklekvár 1 kevés só liszt
  • 30 dkg liszt 4 db tojás 5 dkg vaj 2 dkg élesztő 1.5 dl tej 3 dkg 1 mokkás kanál rum 1 liter olaj citromhéj 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg baracklekvár 1 kevés só porcukor
  • 30 dkg liszt 4 db 5 dkg vaj 2 dkg élesztő 1.5 dl tej 3 dkg porcukor 1 mokkás kanál rum 1 liter olaj citromhéj 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg baracklekvár 1 kevés só tojás
  • 30 dkg liszt 4 db tojás 5 dkg 2 dkg élesztő 1.5 dl tej 3 dkg porcukor 1 mokkás kanál rum 1 liter olaj citromhéj 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg baracklekvár 1 kevés só vaj
  • 30 dkg liszt 4 db tojás 5 dkg vaj 2 dkg élesztő 1.5 dl 3 dkg porcukor 1 mokkás kanál rum 1 liter olaj citromhéj 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg baracklekvár 1 kevés só tej
  • 30 dkg liszt 4 db tojás 5 dkg vaj 2 dkg élesztő 1.5 dl tej 3 dkg por 1 mokkás kanál rum 1 liter olaj citromhéj 2 csomag vaníliás 15 dkg baracklekvár 1 kevés só cukor
  • 30 dkg liszt 4 db tojás 5 dkg vaj 2 dkg élesztő 1.5 dl tej 3 dkg porcukor 1 mokkás kanál rum 1 liter olaj citromhéj 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg 1 kevés só baracklekvár
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Először is kovászt készítünk 1 dl langyos tejből, az elmorzsolt élesztőből, 4 dkg lisztből és a kevés cukorból
  2. A tojássárgákat 2 dkg cukorral jól kikeverjük, majd hozzátesszük a rumot és a reszelt citromhéját
  3. A liszttel és a maradék langyos tejjel középkeménységű tésztát keverünk
  4. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a sót és a meleg kovászt
  5. Jól összedolgozzuk
  6. Fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat, közben fakanállal jól kidolgozzuk a tésztat
  7. Akkor jó, amikor hólyagosodni kezd, a kanáltól elválik
  8. Lisztezett deszkán, ruhával lefedve, langyos helyen kelesztjük
  9. Ezután lisztezett deszkán kb
  10. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk
  11. Ismét kelesztjük, majd a tészta közepébe ujjunkkal mélyedést készítünk, és ezzel az oldalával lefele tesszük a nem túl forró olajba
  12. Először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül sütjük szép pirosra
  13. Ha kész, krácsra szedjük, és hagyjuk lecsepeni
  14. Amíg még forró a fánk meghintjük vanílliás cukorral
  15. Hígított, kikevert barackízt adunk hozzá
  16. Egy adag = 1830 kJ/439 kcal Ajánlott ital: édes fehérbor Tokaji Furmint (késői szüretelésű)
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére