•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fehér diós-ribiszkés torta

Hozzávalók
  • 650 g tehén túró150 g piros ribiszke150 g cukor15 g zselatin125 ml tejszín
  • 5 tojás200 g cukor1 tasak vanília cukor40 g őrölt dió120 g liszt100 g ételkeményítő70 g étcsoki80 g olvasztott vaj
  • 5 tojás200 g cukor1 tasak cukor40 g őrölt dió120 g liszt100 g ételkeményítő70 g étcsoki80 g olvasztott vaj vanília
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra
  2. A tojássárgákat 5 evőkanál forró vízzel, cukorral és vanília cukorral felverjük
  3. Hozzáadjuk a diót, lisztet és keményítőt, majd az olvasztott étcsokit és a vajat, végül pedig a habosra vert tojásfehérjét
  4. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a keveréket
  5. 30-35 percre betesszük a sütőbe, miután kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd 3 lapra vágjuk
  6. Krém: megmossuk a ribiszkét és leszedjük a bogyókat a szárról
  7. 65 ml vizet cukorral felteszünk főni, hozzáadjuk a ribiszkét és kb 1 percig főzzük a szirupban
  8. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a krémhez
  9. A turót kikavarjuk 80 g porcukorral
  10. Megpuhítjuk és feloldjuk a zselatint, majd a gyümölccsel együtt ezt is hozzáadjuk a turókrémhez
  11. A felvert tejszínhabot szintén hozzákavarjuk a krémhez
  12. A tortalapra teszünk egy gyűrűt
  13. Az első lapon elkenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot, s azon elkenjük a krém másik felét
  14. Rátesszük a harmadik lapot és 3 órára hidegre tesszük
  15. Dekor: a tejszínt cukorral felverjük
  16. Bevonjuk vele a tortát, majd reszelt csokival, pisztáciával és ribiszkével díszitjük
  17. A fehér diós-ribiszkés torta receptet Sava Laura ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére