Fekete erdő muffin

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra
  2. A muffinformákat kibéleljük papírral
  3. A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával
  5. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt
  6. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet
  7. A tésztát a formákba töltjük, és kb
  8. 20 perc alatt készre sütjük
  9. A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek
  10. Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével
  11. Felverjük a tejszínt a cukorral
  12. A muffinok tetejére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával
  13. A meggylevet helyettesíthetjük meggy- vagy cseresznyepálinkával
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére