•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fekete-fehér csokitorta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Csokis piskóta Egy tálban összemorzsoljuk a vajat a cukorral
  2. Egymás után hozzáadjuk a három (fel nem vert) tojásfehérjét úgy, hogy mindegyik után jól elkeverjük a tésztát, utána pedig hozzáadjuk  az átszitált lisztet és a kakaót
  3. Egy 24X43 cm-es méretű serpenyőbe sütőpapírt teszünk, és tetszés szerint mintázzuk (csíkokkal, vonalakkal, körökkel, pontokkal stb
  4. ) – ha úgy tűnik, hogy a massza időközben megköt, és nem tudunk tovább „rajzolni", tartsuk 1-2 percig a masszát tartalmazó nylont meleg víz alá
  5. Ezután a tálcát helyezzük fagyasztóba, amíg megfagy a massza
  6. Miután megfagytak a csokis piskóta formák, 240°C fokig hevített sütőben süssük meg
  7. Fehér piskóta Egy tálba szitáljuk vegyesen a mandulalisztet, a süteménylisztet és a porcukrot
  8. Sorban adagoljuk hozzá a 6 tojássárgáját, mindegyik után jól elkeverve a tésztát
  9. Külön verjük habbá a 3 tojásfehérjét a 10 g cukorral
  10. Ezt lassan hozzáadjuk a tojássárgás masszához, három részletben, és a végén az olvasztott vajat is belevegyítjük
  11. A kapott masszát ráöntjük a megfagyott kakaós piskótaformákra és 6-8 percre a sütőbe tesszük
  12. Ne hagyjuk ennél tovább a sütőben, mert megég!!! Amikor kivettük a sütőből, hagyjuk egy keveset hűlni, és szórjuk be porcukorral
  13. Ezután borítsuk ki fejjel lefelé az asztallapra
  14. Vágjunk ki belőle egy 20 cm-es átmérőjű kört és az edény oldalainak megfelelő méretű piskótalapokat – amikor elkészítjük a tortaformát, vigyázzunk, hogy a díszítések a külső felületen legyenek
  15. Meg lehet tölteni ízlés szerint bármilyen krémmel
  16. Csokis túrókrém Egy tálban szétmorzsoljuk a túrókrémet a 170 g olvasztott tejcsokoládéval
  17. Hozzáadjuk a sűrített tejet, és jól elkeverjük
  18. A kapott massza felét egy másik tálba rakjuk, és a maradék krémhez hozzáadjuk a 170 g étcsokit
  19. A két krémet tetszés szerint helyezzük a tortaformába
  20. Tehetjük őket egymásra, 2-2 kanállal mindkét krémből
  21. Ezután a csokis krémmel megtöltött tortát tegyük a hűtőbe legalább 2 órára
  22. Csokoládé mousse Egy edényben melegítsünk 120 ml folyékony tejszínt, és öntsünk rá 170 g darabolt fehércsokoládét
  23. Addig keverjük, amíg meghűl, és kissé besűrűsödik
  24. Külön 240 ml tejszínből habot verünk
  25. Ebből egy keveset kiveszünk, és belevegyítjük az olvasztott csokoládéba
  26. A fehércsoki keveréket elvegyítjük a tejszínhabbal, és óvatosan megkeverjük
  27. Ezzel töltjük meg a tortaformában a megmaradt részt
  28. Ízlés szerint díszíthetjük
  29.   A csokitorta receptet Roxana ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére