•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fekete ribizlis fagyitorta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra
  2. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral
  3. Megolvasztjuk a vajat
  4. A tojásokat 2 evőkanál forró vízzel, cukorral és vanília cukorral felverjük
  5. A lisztet összekavarjuk kakaóval és sütőporral, majd fokozatosan hozzákavarjuk az olvasztott vajat
  6. A keveréket beleöntjük a formába és 25-30 percig sütjük
  7. Mikor megsült kivesszük a formából és hagyjuk hűlni
  8. Megpuhítjuk a zselatint
  9. A töltelékhez a tojásokat gőzfürdőben felverjük sóval, cukorral és 5 evőkanál forró vízzel
  10. A zselatint hozzákavarjuk a töltelékhez és hagyjuk kihűlni
  11. Közben hozzáadagoljuk a málnalevet (ha nincs akkor turmixolt málnát), végül hozzákavarjuk a felvert tejszínhabot
  12. A torta lapot két lapra vágjuk
  13. Egy tortagyűrűbe beletesszük az alsó lapot, majd rátesszük a tölteléket, a tetejére pedig a másik lapot
  14. A tortát éjszakára betesszük a fagyasztóba
  15. Tálalás előtt 20 perccel kivesszük, felverjük a tejszínt vanília cukorral és bevonjuk vele a tortát
  16. A tetejét megszórjuk reszelt csokival, megmossuk a fekete ribizlit vagy erdei gyümölcsöt és ízlés szerint feldíszitjük vele a tortát
  17. A fekete ribizlis fagyi torta receptet Sava Laura ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére