•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fenyőrügy szirup

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A fenyőrügyeket alaposan meg kell mosni, töbször is és megtakaritani a végétől
  2. Főni tesszük vízben 1 órát
  3. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük
  4. A levet megmérjük és visszatesszük főni, beleadagolva a cukrot és a citromlevet
  5. 1 kg cukor kell 1 liter léhez
  6. Főzzük amíg a lekvérokhoz hasonló összetételünk lessz és egy barnás-arany színt látunk
  7. A fenyő szirupot forrón üvegekbe töltjük ls hidegen tároljuk
  8. Hidegen is el lehet készíteni az egészet, de akkor 1 hónapba kerül
  9. Egy nagy üvegbe kell rakni rétegesen a fenyőrügyeket, mézzel
  10. Az utólsó réteg méz legyen
  11. Az üveget leszigeteljük és egy hónap mulva, hideg sötét helyen tartva, leszürjük a levet és sötét üvegekben tároljuk
  12. A fenyő szirup nagyon egészséges!

Tipp: Lehet magában inni vagy teába tenni, esetleg ásványvízzel keverni. A fenyőrügy szirup receptet Pica ajánlotta.  

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére