Fetás, gombás ökörszem

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A töltött kelt tészták nagyon népszerűek, kicsik és nagyon egyaránt szívesen fogyasztják. Ezúttal egy fetás, gombás változatot mutatunk.

A receptet köszönjük Citromdisznónak. 

Elkészítés
  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot és egy kevés lisztet. Hagyjuk, hogy felfusson.

  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat, tojássárgákat, sót és a felfuttatott élesztőt.

  3. Összeállítjuk a kelt tésztát.

  4. Kézzel is átgyúrjuk, majd lisztezett felületen, letakarva megkelesztjük.

  5. A tésztát 6 dekás darabokra vágjuk, kigömbölyítjük és szilikonos sütőpapírral borított lemezre tesszük úgy, h 5-5 centi hely maradjon köztük.

  6. A gombócokat spricceljük meg vízzel, hogy ne száradjanak ki és kelesszük 30-40 percet.

  7. A töltelékhez megpirítunk olajon a felkockázott vöröshagymát, azon megpirítjuk a megtisztított, felkockázott gombát.

  8. Sózzuk, majd rászórjuk a MAGGI Rókagombás krémlevest.

  9. Felöntjük vízzel, hagyjuk, hogy besűrűsödjön, majd belekeverjük a finomra vágott petrezselymet.

     

  10. Kelés után nyomkodjuk mélyedéseket a gombócokba. Ezt legegyszerűbben egy megfelelő méretű pohárral tudjuk megtenni, amit előzetesen lisztbe mártunk.

  11. Az ökörszemek szélét felvert tojással lekenjük, majd megtöltjük a gombás töltelékkel.

  12. Mindegyiken elhelyezünk 3 kocka fetát.

  13. Ismét lekenjük tojással, majd a széleit egy éles olló segítségével 2 centinként bevagdossuk, hogy szebb legyen sülés után.

  14. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsül. 

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére