•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Filo rétestészta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Az összes hozzávalót összegyúrjuk - az olaj kivételével, amit majd utólag adunk hozzá
  2. A végeredmény egy rugalmas tészta, amit letakarunk és hagyjuk pihenni
  3. A tésztát kettőbe osztjuk ( lehet több részre is, de én szeretek nagy lapokat nyújtani)
  4. Majd a nyújtófával 5-7 mm vastagra nyújtjuk
  5. A Filo tészta fontos eleme, hogy a kinyújtott lapokat nem kenjük be semmivel (a tekercsek esetében a kinyújtott tészta szeleteket bekenjük egy kevés olajjal), ehelyett letakarjuk egy kissé nedves törülközővel, hogy a tészta teteje ne száradjon meg
  6. Ismét pihentetjük a tésztát és közben előkészítjük a munkaasztalt, amelyet letakarunk egy konyharuhával és azon nyújtjuk majd a tésztát
  7. Kezdődhet a móka
  8. Elővesszük az első darab kinyújtott tésztát és mindkét kezünket a közepébe tesszük
  9. Innen kezdjük el nyújtani
  10. Minél tovább hagyjuk pihentetni, annál rugalmasabb lesz
  11. A tésztát addig kell nyújtani a kezünkkel, amíg látjuk, hogy nem szakad el; akkor rá kell dobni a törülközőt és kezdhetjük húzni hosszában- majd kinyújtjuk a törülközőt, hogy több helyünk legyen és tovább nyújtjuk előbb az egyik szélét, majd a másikat
  12. A lapot túlnyújtjuk a törülköző szélein, hiszen következő lépésként ollóval le fogjuk vágni a tészta vastagabb széleit
  13.   Miért ollóval? Mert, ha késsel vagy derelye metszővel vágjuk, a vágás helye rátapad a konyharuhára és utána nehéz lesz az egész lapot eltávolítani
  14. Miután eltávolítottuk a felesleges tésztát (amelyet összegyúrunk és a nedves konyharuha alá tesszük), megszórjuk az egész lapot liszttel, majd a kezünkkel elsimítjuk
  15. Következő lépésként, téglalapokra „osztjuk" a nagy lapot
  16. Vágjuk fel mindet ollóval
  17. És ez az a pillanat, amikor elkezdődik a variációk fejezete: mindenki azt csinál, amit akar az így kapott lapokkal:   A receptet Seima ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére