•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Finom sárgaborsó főzelék

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető

A receptet Receptműves ajánlotta!

Elkészítés
  1. Beáztatjuk egy éjszakára a sárgaborsót.

  2. A hagymákat megtisztítjuk és apróra kockázzuk.

  3. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.

  4. Leöntjük a vizet a sárgaborsóról és a hagymára tesszük.

  5. Felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy bőven ellepje, majd fűszerezzük (leveskocka, babérlevél, csipet só) és résnyi helyet hagyva fedő alatt főzzük.

  6. Az elfőtt vizet pótolva puhára főzzük a sárgaborsót (nem sűrítjük, magától is beton keménységűre sűrűsödik).

#okostipp

Lehet bele karikázni kolbászt, vagy hozzáadni egy kis füstölt húst (ekkor óvatosan a sózással!)

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére