•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fogas filé bazsalikomos parmezán morzsával, zöld diós citrus salátával és tejszínes graten burgonyával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. 1
  2. A fogast vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk
  3. Enyhén besózzuk, beborsozzuk
  4. A tepsit vékonyan kivajazzuk, a fogas-szeleteket ráfektetjük
  5. 2
  6. A morzsához a kenyeret lehéjazzuk, a kenyér belét, apró darabokra tépjük, sütőben kissé megszikkasztjuk
  7. A fölaprított bazsalikommal, a parmezánnal meg az olvasztott vajjal összedolgozzuk
  8. Az így elkészített ízes morzsát a halszeletek tetejére halmozzuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on, ropogósra sütjük
  9. A graten burgonyához a burgonyát megtisztítjuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk
  10. A tejszínt megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük
  11. A szeletelt burgonyát hozzáadjuk, és jól összekeverjük
  12. Kivajazott, 5 centi mély tepsibe simítjuk, és előmelegítet sütőben 140°C-on, 50 percig sütjük
  13. A salátához a jégsalátát és a lollo rosso salátát megmossuk, leszárogatjuk, és falatnyi darabokra tépjük
  14. A citrusokat kifilézzük, a visszamaradt gyümölcs hús levét kifacsarjuk, a gyümölcs filéket, meg a vékony szeletekre vágott zölddiót rászórjuk a salátával összeforgatjuk
  15. A gyümölcs levét az olíva olajjal, a mézel és a reszelt gyömbérrel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a salátára öntjük, és jól behűtjük
  16. Tálaláskor a halat a felkockázott graten burgonyával és a salátával körítjük
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére