•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fokhagyma krémleves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A hagymás krémleves és a fokhagymás krémleves nagyon népszerű étel a francia konyhában
  2. Nálunk vagy Erdélyben a regebbi korokban is készültek ilyen ételek, de napjainkban egyre nagyobb népszerűségre tett szert
  3. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajban pirítjuk, amíg színt kapnak
  4. Hozzáadjuk a lisztet, összekavarjuk és hozzáadjuk a tejnek a felét
  5. Amikor el kezd forrni hozzáöntjük a levest is
  6. Az egészet addig mixereljük, amíg püré állaga nem lesz
  7. Megsózzuk, megborsozzuk és hozzáadjuk a megmaradt tejet is és egy kis tejszínt
  8. Hagyjuk még forrni egy kicsit és néha-néha megkavarjuk, hogy ne kapjon oda az alja
  9. Közben megpirítjuk a kenyeret és apró darabokra vágjuk
  10. Miután a leves felforrt hozzáadjuk a petreszelyemleveleket, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni 2 percet mielőtt felszolgálnánk

#okostipp A tányérba még tehetünk néhány darabka sajtot vagy egy kiskanál reszelt parmezán sajtot. Tálalhatjuk akár kenyérben is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére