Fokhagyma krémleves bundázott hagymakarikával és pirított baconnel

Forrás: Okoskonyha.hu

Hozzávalók
Elkészítés
  1. A leveshez a tasak tartalmát 4 dl hideg vízben és 1 dl hideg tejben elkeverjük és felforraljuk. Alacsony hőfokon, fedő nélkül 5 percig főzzük, és időnként megkeverjük.

  2. .A bundázott hagymakarikákhoz megtisztítjuk a vöröshagymát és kb 1 cm vastagon szeleteljük, majd karikákra szedjük.

  3. Összekeverjük a száraz alapanyagokat.

  4. Felverjük a tojást és a víz felével lazán kikeverjük a tésztát. Annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.

  5. A tésztához keverjük a hagymakarikákat és nagyméretű serpenyőben bő olajban annyi darab karikát aranybarnára sütünk, amennyi még nem ér össze.

  6. A kockákra vágott bacont serpenyőben megpirítjuk.

Bezárás Nyomtatás