Fokhagymakrémleves baconos burgonyagombóccal

Hozzávalók
  • 2 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

Egy krémleves minden évszakban jól jöhet; főleg egy hosszú munkanap után tud jólesni valami meleg és laktató vacsora. Ha pedig a hétvégéről van egy kis maradék főtt burgonyánk, tényleg csak annyi ideig tart összedobni, amíg a leves elkészül: a krémleves alapot és a gombócokat együtt készítjük el.

A receptet köszönjük Piszkének!

Elkészítés
  1. A bacont apróra vágjuk és kis lángon átpirítjuk.

  2.  A langyos főtt burgonyába keverjük a lisztet és a bacont, apró, 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk.

  3.  A levesalapot simára keverjük a vízzel, felforraljuk, belerakjuk a gombócokat és óvatosan kevergetve 5 percig főzzük.

#okostipp

Ha a burgonyát frissen főzzük hozzá, egészen vékony karikákra vágjuk, így pillanatok alatt puhára fő – ekkor ne öntsük ki a levét, használjuk fel a levesalaphoz! Ha több adagot készítünk, vagy több gombócot szeretnénk, arra figyeljünk, hogy a burgonya: liszt aránya mindig 5:1 legyen.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére