Bazsalikomos-fokhagymás napraforgó

Hozzávalók
  • 5 adag
  • Nehezen elkészíthető
  • Vegetáriánus

A kész üveges szósszal pillanatok alatt kész van ez a látványos, bár nagyon egyszerű sós kalács. Ha pedig még a gyors tésztával sem akarunk vesződni, készíthetjük félkész, nyers pizzatésztából is. 

A receptet köszönjük Piszkének.
 
Elkészítés
  1. Az élesztőt, cukrot és 1 dl vizet elkeverjük, 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi vizet, a lisztet, sót és az olívaolajat és 4-5 perc alatt sima ruganyos tésztává gyúrjuk.

  2. Három egyforma részre osztjuk, és fél órát langyos helyen pihenni hagyjuk.

  3. Az első tésztagombócot már sütőpapíron nyújtsuk kb. 30 cm-es átmérőjűre, helyezzük a tepsibe. Kenjük meg a szósz felével, reszeljük rá a fele sajtot.
  4. Szintén egy sütőpapíron nyújtsuk ki a következő tésztadarabot és fordítsuk rá a sütőpapírral (így a legegyszerűbb pontosan illeszteni a tésztaköröket) az elsőre. Ugyanígy kenjük szósszal és szórjuk sajttal, majd tegyük rá a harmadik kinyújtott kört.

  5. Nyomkodjuk össze körben a tésztaszéleket, a kerek töltött tészta középre rakjunk egy kisebb poharat, és a pohár szélétől indulva éles késsel sugárirányban vágjuk 12 egyenlő részre.

  6. Óvatosan csavarjuk meg a tésztacsíkokat két-háromszor, melegítsük elő a sütőt 200 fokra és 25-30 perc alatt süssük készre.

#okostipp

tálaljuk nagy adag zöldsalátával

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére