•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fokhagymás-bazsalikomos paradicsomos kuszkusz

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus
A kuszkusz észak-afrikai eredetű étel, apró szemekké formált durumlisztből készül. Ezért is nagyon gyors elkészíteni, és jól alkalmazkodik mindenféle fűszerezéshez: magába szívja az aromákat és a folyadékot. Eredetileg húsos raguk mellé köretként szolgált, de zöldségekkel is jól párosítható. Ha az előgőzölt változatot vásároljuk, akkor szó szerint csak pár perc szükséges az elkészítéséhez.
 
A receptet köszönjük Piszkének.
Elkészítés
  1. A szószt és a vizet összeforraljuk, és a kuszkuszra öntjük

  2. Szorosan lefedve 5-8 percig állni hagyjuk.

  3. A kész fűszeres kuszkuszt villával lazítjuk, tálaljuk.

#okostipp

Éttermi jellegű tálaláshoz a még meleg kuszkuszt vékonyan kiolajozott fém vagy kerámiaformába töltsük, majd fordítsuk ki. Nemcsak köretként, hanem zöldségekkel vegetáriánus főételként is lehet az étrendünk része.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére