•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fokhagymás Dubarry szelet

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A karajt ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal, pici MAGGI Ételízesítővel és egy tepsibe helyezzük.
  2. Rátörjük a fokhagymát, kevés olajjal meglocsoljuk és egy pici vizet öntünk rá, majd alufóliával lefedjük.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc elteltével a húsokat megfordítjuk, majd 15 percig tovább sütjük.
  4. Közben elkészítjük a besamel mártást. A vajat megolvasztjuk és tűz fölött a lisztet hozzáadva folyamatosan kevergetjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen, sózzuk borsozzuk, végül felforraljuk.
  5. Amikor a hús már puha, ráhelyezzük a korábban sós vízben megpárolt, rózsáira szedett karfiolt és leöntjük a besamel mártással.
  6. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és annyi időre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt és a mártás megpirul.

#okostipp Burgonyapürével, vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére