•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Fokhagymás-fűszeres scone

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A scone az angolok pogácsája, ami nem élesztővel, hanem sütőporral készül és pillanatok alatt összeállítható. Lényege éppen az, hogy nem kell tökéletesen kidolgozni, így lesz szép réteges a vékonyra szeletelt vajtól. Létezik belőle édes és sós változat is, mi most az utóbbira hoztunk egy receptet.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a MAGGI Fokhagymás Fűszerkeveréket alaposan összekeverjük.

  2. A hideg vajat vékony szeletekre vágjuk és gyorsan elmorzsoljuk a lisztes keverékkel – nem kell homogénnek lennie, maradjanak benne kisebb vajdarabok.

  3. Ezt követően gyorsan gyúrjuk össze az 1 dl tejszínnel.

  4. A tésztát másfél centi vastag koronggá lapítjuk és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a maradékot is újra összegyúrva, majd újraszaggatva.

  5. A pogácsák tetejét megkenjük a maradék tejszínnel, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon 18-20 percig sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.

#okostipp

Magában is kitűnő, még langyosan, vajjal kenve a legfinomabb!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére